Meer ruimte om te groeien
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

WELKOM BIJ HET LEERGEBIED ECONOMIE & ONDERNEMEN


Sinds 2007 hebben wij op De Dijk ook een bovenbouw voor vmbo basis en kader. Voor leerjaar 3 en 4 kunnen deze leerlingen bij ons de opleiding Economie & Ondernemen volgen. Een brede opleiding waarin alle facetten van het ondernemerschap aan de orde komen.


Bij de opleiding Economie & Ondernemen volgen de leerlingen naast Nederlands, Engels, Wiskunde, Economie, Maatschappijleer, LO en CKV ook vier praktijkvakken. Dit zijn Commercieel, Administratie, Secretarieel en Logistiek en dit zijn de vier verplichte examenonderdelen. Verder hebben de leerlingen een keuze uit Ondernemen, Webshop, Marketing, Presentatie & Styling en Financieel Administratief Beheer. Naast deze onderdelen staat de opleiding vooral bekend door veel praktijk. In leerjaar 3 hebben de leerlingen twee projectweken (over het onderwerp receptie en ondernemen) en in leerjaar 4 twee projectweken, één over boekhouden en één waarin ze een verslag over een bedrijf maken. Tijdens deze opleiding leer je precies wat een baan in een winkel of kantoor inhoudt. Je loopt ongeveer 10 middagen mee, elke keer bij een ander bedrijf en ook nog twee weken stage bij een bedrijf naar keuze. Zo kom je er al snel achter of een baan in de commerciële sector iets voor jou is.


Je kunt na deze opleiding heel veel soorten werk doen. Werken in een winkel of op een kantoor, maar bijvoorbeeld ook een eigen zaak beginnen. Je hoeft niet met deze opleiding verder te gaan als je dat niet wilt. Je kunt hierna drempelloos ook een andere richting kiezen binnen het mbo. Kom eens een keer bij ons kijken of economie en ondernemen iets voor jou is!

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postbus 170, 1670 AD Medemblik
KvK-nummer    37153438
BTW-nummer   8209.71.054.B.01

Meer ruimte om te groeien