Klein, veilig en ondernemend
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

HANDEL & ADMINISTRATIE.

't Dijker kantoortje.
Sinds 2007 hebben wij op De Dijk de richting handel en administratie (H&A) vanaf leerjaar 3 voor de basis- en kaderleerlingen in het vmbo. Voortaan kunnen de leerlingen uit de tweede klas basis en kader deze opleiding kiezen en blijven in dat geval in Medemblik op school.
Wat is het?
Bij handel en administratie kijken we intensief naar het bedrijfsleven. Hoe wordt er in de praktijk gewerkt in een bedrijf? We leren hoe je producten verkoopt en ook hoe je de boekhouding van een bedrijf moet bijhouden. Je leert ook presenteren en hoe je de telefoon op moet nemen. Verder leer je hoe je met klanten moet omgaan, dus aardig en beleefd zijn, want "de klant is koning."
Met deze opleiding leer je wat een kantoorbaan precies inhoudt. Aan het einde van het schooljaar ga je twee weken stage lopen in een bedrijf, een winkel of kantoor.
De eerste weken.
Wij zijn begonnen met het inrichten van ons eigen kantoor. Wij noemen ons lokaal ’t Dijker Kantoortje. Onze leraar is de directeur van ons kantoor. Elke leerling heeft zijn eigen werkplek met computer, map en postvak. We werken in verschillende thema’s. Het thema waar we mee zijn begonnen is het thema receptie. Elke periode sluiten we af met een projectweek.
Wat kun je met deze opleiding doen?
Je kunt na deze opleiding heel veel soorten werk doen. Bijvoorbeeld in een winkel werken, een eigen kapsalon beginnen of op een kantoor werken. Je hoeft niet met deze opleiding verder te gaan als je het niet wilt, je kunt hierna ook een andere richting kiezen op het mbo.

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postbus 170, 1670 AD Medemblik
KvK-nummer    37153438
BTW-nummer   8209.71.054.B.01

Klein, veilig en ondernemend