Klein, veilig en ondernemend
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

Welkom bij het leergebied Kunst en Cultuur.

Kunst en cultuur bestaat uit tekenen, handvaardigheid en podiumkunsten. Tekenen is hier op school zelfs een examenvak in de theoretische leerweg (vmbo-t).

De lessen podiumkunsten zijn voor alle leerlingen van klas één en twee en zijn in plaats van de standaard muzieklessen die andere scholen geven.
In de lessen podiumkunsten krijg je drie proeflessen dans, drie proeflessen muziek en drie proeflessen theater.
Daarna kies je één van deze drie vakken om in door te leren in de rest van klas één en in klas twee .
Je leert niet alleen het vak, maar je leert ook hoe je je zeker kunt voelen als je iets moet presenteren: je werkt aan je zelfvertrouwen!
In klas één tot en met drie ga je elk schooljaar ook twee keer naar een dans-, muziek- of theatervoorstelling kijken.

Tekenen en handvaardigheid werken veel samen, bijvoorbeeld in projecten. Zo hebben we een project Egypte gedaan. Bij zo’n project gaan we meestal eerst naar een museum om ideeën op te doen. Op school heb je dan de keus uit meerdere praktische opdrachten die te maken hebben met het thema. Dit jaar gaan we een project doen over Afrika en komend schooljaar……..?
Dat is nog een verrassing.
Onze school lijkt soms net een museum, overal hangen schilderijen met werk dat door leerlingen gemaakt is. En echt niet alleen van examenleerlingen, ook van de andere klassen.

Ons leergebied stelt altijd een tentoonstelling samen van de werkstukken die door de leerlingen in het afgelopen schooljaar zijn gemaakt. Het geeft een mooi en duidelijk overzicht weer wat je in de verschillende leerjaren kunt verwachten van de vakken tekenen, handvaardigheid, CKV en podiumkunsten.
Naast de tentoonstelling was er ook ruimte om actief bezig te zijn met kunst en cultuur.

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postbus 170, 1670 AD Medemblik
KvK-nummer    37153438
BTW-nummer   8209.71.054.B.01

Klein, veilig en ondernemend