Klein, veilig en ondernemend
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

Welkom bij het leergebied Mens en Maatschapij

Jouw wereld…

Op de basisschool ben je misschien gewend dat aardrijkskunde en geschiedenis twee aparte vakken zijn, maar op scholengemeenschap De Dijk is dat anders: aardrijkskunde en geschiedenis (en economie) worden als één vak gegeven: het leergebied Mens en Maatschappij!

Eigenlijk is dat wel logisch ook, want deze vakken hebben veel met elkaar te maken. Als je bijvoorbeeld kijkt naar de handelsreizen van de VOC in de gouden eeuw, ben je bezig met geschiedenis. Maar het is ook aardrijkskunde, want je kijkt waar de handelaren heen gingen en hoe ze het transport regelden. De handelsreizen waren best riskant en ze moesten natuurlijk wel geld opleveren; er moest winst gemaakt worden! Dat is de economische kant. Zo zie je dat je bij één thema zowel geschiedenis, aardrijkskunde als economie tegenkomt.

Nu vraag je jezelf misschien af hoe dat straks dan in de brugklas eruit komt te zien. Als je volgend schooljaar het lokaal voor Mens en Maatschappij binnenkomt, is het niet zo dat je een groot schip binnenstapt waarbij je vervolgens de hoofdpersoon speelt van een reis van de VOC. Wél zal je met behulp van een basis – en themaboek, computerlessen, het internet, de atlas en leuke, afwisselende opdrachten meegenomen worden op een ontdekkingstocht door het heden en verleden, maar blijf je tegelijkertijd dus gewoon in het vertrouwde M&M lokaal…

Kortom, een prachtig leergebied waarover je straks veel te weten komt. En dat is erg fijn, want “kennis van mens en maatschappij, dat hoort er gewoon bij!”

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postbus 170, 1670 AD Medemblik
KvK-nummer    37153438
BTW-nummer   8209.71.054.B.01

Klein, veilig en ondernemend