Meer ruimte om te groeien
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

 

Welkom bij het leergebied Wiskunde.

Wiskunde is een vak waarmee en waarvan je veel plezier kunt hebben. Elke dag gebruik je wel wiskunde. Denk maar aan het uitrekenen hoeveel je nog moet sparen om iets te kunnen kopen. Of hoeveel korting 10% van die leuke spijkerbroek in euro's is.
Als je naar school fietst, heb je te maken met afstand en tijd en ook dat is wiskunde. Wiskunde betekent naast oefenen ook vooral nadenken over wiskunde en rekenprobelemen.

Het leukst is het natuurlijk, als je meteen ziet waar je de wiskunde voor kunt gebruiken. Voorbeelden uit het dagelijks leven werken daarom het beste.
Om wiskunde goed te begrijpen, leggen we opgaven op verschillende manieren uit. We maken gebruik van een digitaal schoolbord, waarmee we direct het internet kunnen opgaan voor voorbeelden. Ook maken we gebruik van computers, waarmee je ook zelf opgaven kunt oplossen. Uiteraard gebruiken we ook een wiskundeboek voor het oefenen van vraagstukken. Hierbij proberen wij ervoor te zorgen, dat je, als je het snapt, bijna geen huiswerk meer voor wiskunde hebt.
Wiskunde is een prachtig vak, waar je veel verschillende onderwerpen tegenkomt. Niet allemaal even gemakkelijk, maar met goede uitleg en veel plezier kom je een heel eind!

 

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postbus 170, 1670 AD Medemblik
KvK-nummer    37153438
BTW-nummer   8209.71.054.B.01

Meer ruimte om te groeien