Meer ruimte om te groeien
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

Keuze genoeg

De Dijk is een kleine school waar je een grote keuze hebt, in de soorten onderwijs en in plusvakken. En je kunt kiezen uit allerlei boeiende extra activiteiten waaraan je kunt meedoen. Bij ons kun je veel ontdekken, proberen en leren.

Soorten onderwijs

Je hebt de keuze uit 3 soorten brugklas: vmbo basis/vmbo kader/mavo, mavo/havo en havo/vwo. Zien we dat je meer in je mars hebt dan wat je op de basisschool liet zien? Dan mag je ‘opstromen’ naar een hoger niveau. 

Op De Dijk kun je een vmbo-diploma Economie & Ondernemen halen. Pas aan het eind van het tweede jaar hoef je daarover een besluit te nemen. Daarnaast kun je op de mavo kiezen voor het vak Technologie en Toepassing.

Leergebieden

In de brugklas ga je aan de slag met 7 leergebieden, elk met één of meer vakken. Daarnaast volg je elke week extra lessen in rekenen en taal (Nederlands en Engels). Dat helpt je namelijk bij alle andere vakken. Dit zijn de leergebieden:

 1. Nederlands
 2. Moderne vreemde talen
 3. Mens & Maatschappij
 4. Mens & Natuur
 5. Bewegen & Sport
 6. Wiskunde
 7. Kunst & Cultuur

Lees meer over de leergebieden.

Plusvakken

Hou je van cijfertjes of ben je nieuwsgierig naar de wereld om je heen? Ben je een talenwonder of juist heel technisch? Op De Dijk krijg je alle ruimte om dat te onderzoeken bij de plusvakken. Daar leer je natuurlijk ook allerlei vaardigheden. Je kunt sportieve, culturele, internationale en technische plusvakken volgen. Deze vakken staan in je lesrooster en je kiest er één of meer:

 • Sport Plus
 • Cultuur Plus
 • Techniek Plus
 • Internationaal Plus
 • Fast Lane English

Lees meer over de plusvakken.

Ga je na de brugperiode naar de bovenbouw van vmbo basis, vmbo kader of mavo? Dan kies je als vervolg op de plusvakken één van de talentroutes: Economie, Ondernemen & Sport, Techniek en ICT of Cultuur en Media.

Dijkactiviteiten

Er is altijd wat te doen op De Dijk. Optreden voor een groot publiek tijdens De Dijker Avonden of Medemblik Nautiek. Achter de schermen helpen met grime en kap of in het Audio-Visueel-Technisch team. Of je steentje bijdragen aan de open dagen of aan de leerlingenraad. Dijkactiviteiten zijn niet alleen erg leuk om te doen, maar ook erg leerzaam. Want naast speciale vaardigheden als zingen, filmen en presenteren, leer je ook samenwerken en krijg je meer zelfvertrouwen.

Lees meer over de Dijkactiviteiten.

Terug naar Naar de brugklas.

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postbus 170, 1670 AD Medemblik
KvK-nummer    37153438
BTW-nummer   8209.71.054.B.01

Meer ruimte om te groeien