Meer ruimte om te groeien
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

Kwaliteitsonderwijs

Haal je op De Dijk een mavo- of vmbo-diploma? Dan kun je veel vervolgstudies kiezen. Zeker omdat je extra vakken kunt volgen of vakken op een hoger niveau. Doe je hier havo of vwo? Dan ga je na drie jaar naar een andere school. Leerlingen die dat eerder deden behaalden erg goede resultaten.

Cijfers van het vorige schooljaar

  • 100% van onze basisleerlingen slaagde en 96% van onze kader- en mavoleerlingen.
  • 1 op de 3 leerlingen haalde een hoger niveau dan het advies van de basisschool.
  • In de onderbouw bleef vrijwel niemand zitten: ruim 97% van de leerlingen ging over.

Meer informatie over de kwaliteit van het onderwijs lees je in de Resultatenkaart onderwijsinspectie en op Scholen op de kaart.

Onderwijs op maat

Onderwijs op De Dijk is maatwerk. Zo blijf je in principe de eerste 2 jaar in dezelfde klas. Maar blijkt na de brugklas dat je meer aankan? Dan kun je in het tweede jaar ‘opstromen’ naar een hoger niveau. Ook kun je op de mavo of het vmbo extra vakken volgen of vakken op een hoger niveau. Jouw diploma krijgt daardoor meer waarde.

Vmbo Economie & Ondernemen

Ben je een ondernemer in de dop? De vmbo-richting Economie & Ondernemen is een specialiteit van De Dijk. Je doet praktijk- en projectervaring op, gaat op bedrijfsbezoek en schrijft een ondernemingsplan. Na 4 jaar doe je eindexamen op De Dijk. Daarna kun je doorstromen naar de mavo of kiezen voor één van de vele mbo-opleidingen.

Mavo Technologie & Toepassing

Zit er in jou een onderzoeker of ontwerper? Op De Dijk kunnen mavoleerlingen kiezen voor het vak Technologie & Toepassing. Dit is uniek in Noord-Holland. Je werkt veel projectmatig samen en ontwikkelt technische vaardigheden. Je leert ook om kritische vragen te stellen en out-of-the-box te denken. Met zo’n diploma heb je dus een grote voorsprong in het vervolgonderwijs.

Met voorsprong naar bovenbouw havo of vwo

Doe je op De Dijk havo of vwo? Dan ga je in het vierde jaar naar een andere school, om daar de bovenbouw en eindexamen te doen. Gelukkig begin je daar met een voorsprong op andere leerlingen. Want in de eerste 3 jaar ben je extra goed begeleid en kreeg je extra les in rekenen en taal. Verder maakte je kennis met cultuur, sport, techniek, internationalisering. En als je Fast Lane English volgde, spreek je ook nog eens goed Engels.

Terug naar Naar de brugklas.

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postbus 170, 1670 AD Medemblik
KvK-nummer    37153438
BTW-nummer   8209.71.054.B.01

Meer ruimte om te groeien