Jouw toekomst begint op De Dijk!
Dedijk Dedijk Dedijk

Relaties en seksualiteit 

SG de Dijk vindt het belangrijk dat jullie op een gezonde manier met elkaar omgaan, ook als er sprake is van méér dan alleen vriendschap. SG de Dijk is een middelbare school en op deze leeftijd komen jongeren in de puberteit. Dit is een fase in je leven waarin er veel verandert, zowel lichamelijk als psychisch. Denk aan het maken van nieuwe vrienden, je eerste keer verliefd, voor jezelf opkomen, grenzen stellen en het ontwikkelen van je eigen identiteit in en buiten school. Wij vinden het belangrijk dat alle leerlingen zich prettig en veilig voelen op school en ieder kind de ruimte krijgt om deze fase op zijn/haar eigen manier te doorlopen.

Om leerlingen hier zo goed mogelijk bij te begeleiden krijg je tijdens de lessen mens en natuur onder andere les over weerbaarheid, relaties en seksualiteit in de vorm van de methodeLang Leve de Liefde. Verder besteden we op school aandacht aan online veiligheid en diversiteit door verschillende programma’s aan te bieden tijdens je schoolcarrière. Wanneer je niet lekker in je vel zit of met iemand wilt praten, kun je terecht bij de mentor, kernteamleider, schoolmaatschappelijk werk of de jeugdverpleegkundige op school. Voor meer informatie over specifieke leerlingbegeleiding kijk dan op de site onder leerlingbegeleiding. De actuele adressen zijn ook terug te vinden in de schoolgids.

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Bezoekadres: Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postadres: Postbus 170, 1670 AD Medemblik
 

Jouw toekomst begint op De Dijk!

Inschrijven voor talentdagen

Op 11, 18 en 25 november zijn leerlingen van groep 8 weer van harte welkom op de jaarlijkse talentdagen van De Dijk. De inschrijving is nu gestart! Hier vind je meer informatie!