Jouw toekomst begint op De Dijk!
Dedijk Dedijk Dedijk

Decanaat op De Dijk

De decanen informeren en begeleiden leerlingen gedurende de schoolloopbaan bij het kiezen van profielen, sectoren en vakken. Dat doen zij in nauwe samenwerking met mentoren en docenten. De decaan adviseert leerlingen en hun ouders bij het kiezen van een vorm van vervolgonderwijs of van een beroepsrichting.

Wie zijn de decanen?

Op De Dijk zijn mevr. Verkerk (r.sijm@atlascollege.nl ) en dhr. Hofstede ( b.hofstede@atlascollege.nl ) schooldecaan. De heer Hofstede voor alle 2e klassen en 3 hv; mevrouw Sijm voor 3 en 4 vmbo/mavo. Beide decanen hebben op donderdag hun decanendag. Het is handig om van te voren een afspraak te maken, als je de decaan wilt spreken. Ouders kunnen ook telefonisch een afspraak maken.

Informatie

De decaan beschikt over veel informatie. Er is een archief met heel veel folders en brochures. Belangrijke informatie (bijv. over de open dagen) hangt aan het prikbord. Veel informatie wordt via de mentor klassikaal verspreid. Informatie over studiefinanciering is te vinden op https://duo.nl/ .

Kiezen op De Dijk

Het kiezen voor een bepaald vak, voor een sector of een profiel gebeurt onder leiding van de mentor. Als er een ingewikkeld keuzeprobleem ontstaat, helpt de decaan leerlingen, ouders en mentoren. Het maken van een keuze voor een vervolgopleiding na De Dijk gebeurt onder leiding van de decaan. Hiervoor volgen de leerlingen in de klassen, “waar iets te kiezen valt” , een keuzebegeleidingsprogramma (LOB).

LOB

Loopbaanoriëntatie en -begeleiding is niet een vak dat "op het rooster" staat. Het programma bestaat uit een aantal informatieve lessen van de mentor, een aantal door de school georganiseerde activiteiten en een aantal door de leerlingen zelf uitgevoerde activiteiten. Leerlingen leggen met het programma Qompas een digitaal dossier aan, waarin zij aangeven hoe zij zich op studies en beroepen hebben georiënteerd. Zij moeten in dit dossier aantonen hoe lang zij actief bezig zijn geweest met zich te oriënteren. Door school georganiseerde activiteiten zijn o.a. de jaarlijkse BOD (Beroepen en Opleidingen Dag) voor 3 vmbo, een bezoek aan Espeq en de meeloopstage voor klas 2 bkt, een bezoek aan de MBO dag voor klas 4 in december en bezoeken aan introductiedagen/open dagen.

Open dagen MBO

Voor alle leerlingen van de 3e en 4e klassen zijn er de open dagen van het mbo. Daarover krijgen leerlingen informatie middels posters op het prikbord, maar ook de advertenties in de verschillende regionale dag- en weekbladen zullen de leerlingen uitnodigen om de open dagen te bezoeken.

Het internet biedt volop mogelijkheid om vooraf al eens te kijken wat de verschillende opleidingen te bieden hebben. De sites bevatten veel informatie over toelatingseisen en over de nieuwe structuur van de opleidingen en vaak over de bereikbaarheid van de verschillende scholen. Bovendien kun je daar ook heel eenvoudig de informatieboekjes van de desbetreffende opleiding(en) bestellen.

Andere interessante websites over studie- en beroepenkeuze zijn:

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Bezoekadres: Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postadres: Postbus 170, 1670 AD Medemblik
 

Jouw toekomst begint op De Dijk!

Inschrijven voor talentdagen

Op 11, 18 en 25 november zijn leerlingen van groep 8 weer van harte welkom op de jaarlijkse talentdagen van De Dijk. De inschrijving is nu gestart! Hier vind je meer informatie!