Klein, veilig en ondernemend
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

AMBASSADEUR  RAINBOW NETWERK VOOR SG DE DIJK

Jongerencentrum Inventas uit Stede Broec heeft het initiatief genomen om een netwerk op te zetten dat zich inzet voor de acceptatie van verschillende geaardheden, oftewel seksuele diversiteit.

Samengevat zet het netwerk zich in voor LHBT-ers (lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders).

De aanleiding voor dit initiatief gaat ruim 5 jaar terug. Er waren in deze periode veel zelfmoorden onder jongeren in West-Friesland. J.C. Inventas kreeg toen via diverse bronnen te horen dat het misschien te maken zou kunnen hebben met homoseksualiteit in combinatie met de gesloten West-Friese cultuur.

Een onderzoek van het Sociale Cultureel Planbureau (SCP) heeft in 2010 uitgewezen dat 50% van de homoseksuele jongeren heeft overwogen om zelfmoord te plegen. Van de jongeren die negatieve reacties ontvangen op hun geaardheid heeft 25% daadwerkelijk een poging gedaan. Dit is vijf keer meer dan bij heteroseksuele jongeren.

De zeven West-Friese gemeenten (Hoorn, Medemblik, Enkhuizen, Drechterland, Stede Broec, Koggenland en Opmeer) hebben samen afgesproken om hier iets aan te doen en hebben zich verenigd in een netwerk, het RAINBOW NETWERK. De regenboog wordt als symbool gebruikt voor de homobeweging  en zodoende in de naam voor het netwerk gebruikt.

Het RAINBOW NETWERK werkt met ambassadeurs. Het is de bedoeling dat elke v.o. school in West-Friesland een Rainbowambassadeur heeft.                              

Op SG De Dijk is mevrouw V. Ruiter de ambassadeur. Een ambassadeur vervult de rol van vertrouwenspersoon voor met name LHBT-jongeren op school en zet zich actief in voor acceptatie van seksuele diversiteit.

Voor meer informatie: Betekenis kleuren

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postbus 170, 1670 AD Medemblik
KvK-nummer    37153438
BTW-nummer   8209.71.054.B.01

Klein, veilig en ondernemend