Jouw toekomst begint op De Dijk!
Dedijk Dedijk Dedijk

Kwaliteitsonderwijs

Haal je op De Dijk een mavo- of vmbo-diploma? Dan kun je veel vervolgstudies kiezen. Zeker omdat je extra vakken kunt volgen of vakken op een hoger niveau. Doe je hier havo of vwo? Dan ga je na drie jaar naar een andere school. Leerlingen die dat eerder deden behaalden erg goede resultaten.

Cijfers van het vorige schooljaar

Wil je weten hoe de inspectie De Dijk beoordeelde? Of hoe de leerlingen van De Dijk het het vorig schooljaar deden? En hoe ze de school zelf waarderen? Kijk dan op:

Onderwijs op maat

Onderwijs op De Dijk is maatwerk. Zo blijf je in principe de eerste 2 jaar in dezelfde klas. Maar blijkt na de brugklas dat je meer aankan? Dan kun je in het tweede jaar ‘opstromen’ naar een hoger niveau. Ook kun je op de mavo of het vmbo extra vakken volgen of vakken op een hoger niveau. Jouw diploma krijgt daardoor meer waarde.

Vmbo Economie & Ondernemen

Ben je een ondernemer in de dop? De vmbo-richting Economie & Ondernemen is een specialiteit van De Dijk. Je doet praktijk- en projectervaring op, gaat op bedrijfsbezoek en schrijft een ondernemingsplan. Na 4 jaar doe je eindexamen op De Dijk. Daarna kun je doorstromen naar de mavo of kiezen voor één van de vele mbo-opleidingen.

Mavo Technologie & Toepassing

Zit er in jou een onderzoeker of ontwerper? Op De Dijk kunnen mavoleerlingen kiezen voor het vak Technologie & Toepassing. Dit is uniek in Noord-Holland. Je werkt veel projectmatig samen en ontwikkelt technische vaardigheden. Je leert ook om kritische vragen te stellen en out-of-the-box te denken. Met zo’n diploma heb je dus een grote voorsprong in het vervolgonderwijs.

Met voorsprong naar bovenbouw havo of vwo

Doe je op De Dijk havo of vwo? Dan ga je in het vierde jaar naar een andere school, om daar de bovenbouw en eindexamen te doen. Gelukkig begin je daar met een voorsprong op andere leerlingen. Want in de eerste 3 jaar ben je extra goed begeleid en kreeg je extra les in rekenen en taal. Verder maakte je kennis met cultuur, sport, techniek, internationalisering. En als je Fast Lane English volgde, spreek je ook nog eens goed Engels.

Proeven van PLUS-vakken

In de brugklas volg je zogenaamde Plusvakken, naast je gewone vakken. Hierin leer je van alles over sport, cultuur, techniek of internationaal. Onze vakdocenten geven je, als je voor het plusvak Cultuur kiest, les in de podiumkunsten muziek, dans en theater. Ga je voor Sport-plus? Dan maak je kennis met sporten als golf, judo, windsurfen of schaatsen. Ook kun je kiezen voor Fast Lane English: extra uren Engels. Het plusvak Techniek is voor echte doeners. Daarbij ben je zelfstandig bezig met verschillende gereedschappen en materialen. Ben je nieuwsgierig naar andere landen? Dan kun je bij Internationaal je hart ophalen. Naast excursies, naar bijvoorbeeld de Europese Commissie in Den Haag, werk je aan projecten over andere landen én heb je contact met leerlingen in het buitenland.

Na de brugperiode kies je, wanneer je naar de bovenbouw van vmbo basis, kader of mavo gaat, één van de Talentroutes:

  • economie/ internationale handel
  • sport en ondernemen
  • techniek en ICT
  • cultuur en media

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Bezoekadres: Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postadres: Postbus 170, 1670 AD Medemblik
 

Jouw toekomst begint op De Dijk!

Inschrijven voor talentdagen

Op 11, 18 en 25 november zijn leerlingen van groep 8 weer van harte welkom op de jaarlijkse talentdagen van De Dijk. De inschrijving is nu gestart! Hier vind je meer informatie!