Jouw toekomst begint op De Dijk!
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

Persoonlijk en vertrouwd

De Dijk is een overzichtelijke school met kleine klassen. Je krijgt hier veel persoonlijke aandacht. Dat maakt de stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs makkelijk. Een goed begin is belangrijk, zeker als je de overgang naar de middelbare school een beetje spannend vindt.

Kleine klassen

Op De Dijk zitten er in de meeste klassen minder dan 24 kinderen. Dat zorgt voor rust, je wordt gezien en je leert iedereen kennen. Docenten kunnen je de persoonlijke aandacht geven die je nodig hebt. Op deze manier krijg je het onderwijs dat het beste bij je past, met de beste resultaten.

Alles onder één dak

De Dijk is een overzichtelijke school. De lokalen zijn gemakkelijk te vinden en alles vind je onder één dak, van grote theaterzaal tot moderne sportfaciliteiten. Maar vooral is De Dijk een school waar iedereen elkaar kent. Je kunt en mag hier jezelf zijn. Hierdoor is het vertrouwd en voel je je snel thuis.

Persoonlijke leerlingbegeleider

De mentor is de begeleider die helpt als je vragen hebt of ergens mee zit. Daarnaast onderneemt hij leuke activiteiten met de klas en werkt hij aan de Krachtige Klas. Zo leer je de andere leerlingen kennen en wordt jouw klas een echte eenheid waar iedereen elkaar vertrouwt. Ook fijn: na de brugklas blijven de klassen nog een jaar bij elkaar.

Vakken sluiten aan op de basisschool

Er is nog iets wat helpt bij een makkelijke overstap naar het voortgezet onderwijs. De vakken in de brugklas sluiten aan op die van de basisschool. Op De Dijk gaan we door met de vertrouwde vakken rekenen en taal. We werken ook in leergebieden, net als op de basisschool. Verder helpen jouw mentor en schoolloopbaanbegeleider bij het ‘leren leren’.

Introductieperiode

Op De Dijk doen we er alles aan om je te laten wennen aan je nieuwe school:

  • Al vóór de zomervakantie maak je kennis met je klasgenootjes en je mentor.
  • In de eerste lesweek doe je samen leuke opdrachten, ga je met elkaar eten en leer je elkaar en het schoolgebouw kennen. Pas daarna ga je echt aan de slag.
  • Tot eind september tellen de toetsen nog niet mee.
  •  Je gaat op kennismakingskamp! Met je klasgenoten een aantal dagen logeren en op avontuur.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
E dedijk@atlascollege.nl
Postadres: Postbus 170, 1670 AD Medemblik

Jouw toekomst begint op De Dijk!

Inschrijven voor open dagen

Het lijkt nog best ver weg, maar de open dagen komen snel dichterbij. Door de huidige situatie passen wij dat ontmoetingsmoment enigszins aan ten opzichte van voorgaande jaren.

Meer informatie hierover leest u op deze pagina, waarop u zich ook kunt inschrijven.