Meer ruimte om te groeien
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

3E naar Haarlem voor de Proviniciestrijd

Vrijdag 17 januari ging klas 3E naar het provinciehuis in Haarlem om mee te doen aan de Provinciestrijd georganiseerd door de NJR (Nationale Jeugdraad).

Dit is een wedstrijd waarbij verschillende scholen in Noord-Holland strijden om het beste idee om jongeren bewust te maken en actief te betrekken bij actuele onderwerpen zoals appen op de fiets of bewust omgaan met een duurzame leefomgeving. De dag begon met een korte introductie waarna er een overloopdebat werd gehouden waar meerdere scholen aan mee deden. Vervolgens ging elke school met zijn twee begeleiders van de NJR, hier werd druk gebrainstormd hoe de provincie er aan zou kunnen werken om het appen op de fiets nog verder terug te dringen onder jongeren. Het bruiste van de energie en goede ideeën.  Hierop volgende een lekkere en goedverzorgde lunch waar de batterij weer van opgeladen werd! Uiteindelijk zijn er drie goede ideeën gepitcht waarvan de campagne #let es op gekozen werd door de leerlingen om aan de commissaris van de koning en aan verschillende staatsleden namens onze school te presenteren. Na een leuke en goede presentatie gingen de verschillende staatsleden in conclaaf met elkaar. Zij kozen een idee over een duurzame leefomgeving als beste idee. Helaas dus niet gewonnen maar het was een gezellige en leerzame dag met elkaar.

Ga terug

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Bezoekadres: Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postadres: Postbus 170, 1670 AD Medemblik
KvK-nummer    37153438
BTW-nummer   8209.71.054.B.01

Meer ruimte om te groeien