Meer ruimte om te groeien
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

Bruisende Dijker Avond in Medemblik

toppers in wording!

Na het derde lustrum in 2018 organiseert Scholengemeenschap De Dijk in Medemblik voor het zestiende jaar op rij de Dijker Avonden. Deelnemers aan deze talentenjacht zijn leerlingen van de school die kunnen zingen, dansen, toneelspelen, goochelen, jongleren of muziek maken op een instrument.


Martijn Schaeffer, theaterdocent en organisator vertelt: “Er loopt ongelooflijk veel talent rond in de regio Medemblik. Scholengemeenschap De Dijk is een cultuurprofielschool. Leerlingen met talent op zang- en dansgebied weten onze school te vinden. Ieder schooljaar is er nieuwe aanwas van leerlingen die kiezen voor onze school, omdat ze bij ons de kans krijgen om zich te laten horen en te laten zien. Verder krijgen ze de mogelijkheid om hun talent verder te ontwikkelen. Het is fantastisch dat leerlingen ook om díe reden voor een schoolcarrière op Scholengemeenschap De Dijk kiezen.”

Na de audities coachten de vakdocenten muziek, dans en theater van de school de leerlingen die geselecteerd zijn om mee te doen. Ook repeteerden de artiesten in de dop in de eigen theaterzaal, met professioneel licht en geluid.


De jeugdige entertainers verwelkomden een enthousiaste publiek, dat bestond uit klasgenoten, familie, vrienden, kennissen en andere belangstellenden. De talentenjacht vond plaats in de theaterzaal van Scholengemeenschap De Dijk.

Mooie optredens waren er in overvloed. Emily Bosman zong een hartveroverende eigen compositie ‘My Light’ en begeleidde zichzelf daarbij op de ukelele. Thomas Karapetian en John van Beusekom, de winnaars van de vorige editie van de Dijker Avonden, hadden hun grenzen verlegd en traden op met een sfeervol eigen nummer ‘A sky full of stars’. De muzikale tweeling Sam en Suus Kruijer stalen de show met een dans op het nummer ‘Single Ladies’. Deze twee dames hadden het druk, want ze zongen verder allebei nog een solonummer, deden mee met het presentatieteam en óók nog met het gastoptreden van de Castelettes.

Rosalie Smit en Norah Jong zongen het prachtige liedje ‘Voor mij ben jij de liefde’. Het publiek genoot van de solozang van Dineke den Hertog, Carmen de Kooning en Demi Smak. Maud Stutje danste een eigen choreografie op het nummer ‘Human’ en de talentvolle danser Lennart Wagemaker danste een solo op een zelfgemaakte remix. Daarnaast werd er gedanst door de spookachtige Fenna Hoogland en Phoebe Zwuup en zongen Demi Smak en Djoëlle Schipper nog een duet, ‘People help the people’.

Naast de optredens van de leerlingen waren er gastoptredens van andere jonge talenten. Vocalgroup The Castelettes warmden de zaal op met meerstemmige zang en muzikaal gedrevenheid. Het dansduo TTL verzorgde een virtuoos dansoptreden dat naadloos aansloot bij de andere dansacts van de avond.

De presentatie was in handen van een groep leerlingen, de ‘meiden’. Met veel gevoel voor humor speelden ze zelfbedachte scènes die gingen over het leven van scholieren. Ook kondigden ze de acts aan.

Er was een jury aanwezig, bestaande uit een tweetal oud-leerlingen, een lid van de ouderraad en twee leerlingen van de school. De oud-leerlingen zijn student aan een beroepsopleiding voor muziek of dans en waren tijdens hun schoolcarrière in Medemblik al muzikaal actief.

Tijdens het juryberaad kreeg het publiek een preview te zien van de musical die de musicalgroep van de school in mei gaat uitvoeren. De acts die in de prijzen vielen waren Emily Bosman met ‘My Light’ in de categorie zang onderbouw, Demi Smak met ‘Dancing on my own’ in de categorie zang bovenbouw en Lennart Wagemaker met zijn remix in de categorie dans. De aanmoedigingsprijzen waren voor Carmen de Kooning en voor Thomas Karapetian en John van Beusekom.

Donderdagavond treden de leerlingen nog een keer op. De publieksjury zal beslissen welke act van de drie categoriewinnaars de Dijker Avonden 2019 wint.

Ga terug

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postbus 170, 1670 AD Medemblik
KvK-nummer    37153438
BTW-nummer   8209.71.054.B.01

Meer ruimte om te groeien