Meer ruimte om te groeien
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

Newcastle

Klas 2 op reis!

Op dinsdag 16 april vertrokken leerlingen van klas 2C,D en E voor FLE op excursie naar Newcastle in Groot Brittannië. Het was heel fijn dat ook dit jaar weer diverse ouders bereid waren om leerlingen per auto te vervoeren naar en van IJmuiden. Dank hiervoor! 

Aangekomen in IJmuiden werd er ingecheckt op de boot voor de overtocht. De boot vertrok wat later en een aantal leerlingen waren zeeziek, maar dat mocht de pret niet drukken. De sfeer zat er goed in en er werd genoten van een heerlijk uitgebreid dinerbuffet. Leerlingen vermaakten zich prima aan boord en sommigen gingen in hun hut nog door tot in de late uurtjes. De volgende dag konden leerlingen genieten van een heerlijk ontbijtbuffet. Na wat wachttijd bij de douane, ging de groep van boord en bracht een touringcar hen naar het centrum van de stad. Van daaruit werd, onder een stralende zon, gelopen naar Eldon Square Shoppingcentre waar gewinkeld en geluncht werd. Bepakt met net aangekochte souvenirs interviewden leerlingen onder Earl Grey’s statue een aantal inwoners van de stad en ontdekten zij aan de hand van een opdracht wat Grainger Market is. 

De trip werd vervolgd met een wandeling langs the Royal Theatre en de Millennium Bridge, Tyne Bridge en Swing Bridge. Ondanks het gebrek aan slaap van de nacht ervoor, deed iedereen goed mee en zat ook nu de sfeer er goed in. De touringcar bracht de groep uiteindelijk weer terug naar de boot. Ook deze keer vermaakten leerlingen zich prima en gelukkig tijdens deze overtocht minder zeezieken en voor sommigen iets meer slaap. Na aankomst in IJmuiden wachtten een groep ouders de leerlingen op om ze netjes per auto weer op De Dijk af te leveren. 

All in all we had a great time!

Ga terug

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postbus 170, 1670 AD Medemblik
KvK-nummer    37153438
BTW-nummer   8209.71.054.B.01

Meer ruimte om te groeien