Jouw toekomst begint op De Dijk!
Dedijk Dedijk Dedijk

Kunst en Cultuur

Onze school lijkt soms net een museum. Overal zie je kunstwerken hangen of staan, die de leerlingen zelf gemaakt hebben. Zo zie je bijvoorbeeld keramiekbeeldjes van eerste klas leerlingen of schilderijen van leerlingen die examen doen in het vak tekenen. Naast al dit zelfgemaakte werk hangen er ook prachtige foto’s van de musical die we elk jaar op De Dijk opvoeren

Tekenen en handvaardigheid

Iedereen krijgt de eerste twee jaar les in tekenen en handvaardigheid. In deze lessen word je uitgedaagd om creatief te denken, te onderzoeken en te maken. 

In het vak tekenen maak je in het begin vooral kennis met zo veel mogelijk verschillende teken- en schildertechnieken. Zo leer je onder andere in perspectief te tekenen, met spuitbussen te werken om stencil art te maken en hoe druktechniek werkt.

Als je in de theoretische leerweg zit kun je in de derde klas tekenen als examenvak kiezen. In het examenvak krijg je naast tekenen ook kunstgeschiedenis. 

Ook bij handvaardigheid ontdek je allerlei verschillende materialen en technieken. Zo ga je vanaf de eerste klas al aan de slag met klei boetseren, metaal puntlassen of solderen en hout of speksteen bewerken.

Door al deze technieken en materialen uit te proberen leer je waar jij het prettigst mee werkt en kun je goede keuzes maken wanneer je eigen werk gaat maken. Zo kun je zo goed mogelijk jouw eigen ideeën en gedachten in je beeldend werk stoppen. 

Podiumkunsten

Op onze school bestaat Kunst en Cultuur niet alleen uit tekenen en handvaardigheid. We bieden ook het vak podiumkunsten aan.

Aan onze school bevindt zich een prachtige professionele theaterzaal.Veel van de podiumkunstlessen krijg je in de theaterzaal zelf. Zo raak je er meteen al een beetje aan gewend om op het podium te staan.

De podiumkunstlessen zijn voor alle leerlingen van klas één en twee en zijn in plaats van de standaard muzieklessen die andere scholen geven.
In deze lessen krijg je drie proeflessen dans, drie proeflessen muziek en drie proeflessen theater.
Daarna kies je één van deze drie vakken om je verder in te verdiepen in de rest van klas één en in klas twee.
Je leert niet alleen het vak, maar je leert ook hoe je je zeker kunt voelen als je iets moet presenteren: je werkt aan je zelfvertrouwen!
In klas één tot en met drie ga je elk schooljaar ook twee keer naar een dans-, muziek- of theatervoorstelling kijken.

KV1

Het kijken naar voorstellingen doe je ook tijdens het vak KV1 (kunstvak 1). Dit vak krijg je in de derde klas. Je maakt op een brede manier kennis met alle verschillende kunst- en cultuur- vormen die er zijn zoals bijvoorbeeld film en fotografie. Je leert hiernaar kijken, maar ook zelf te maken. Zo zal je in deze lessen deelnemen aan allerlei creatieve en culturele activiteiten. Er worden workshops gegeven waarin je gaat werken met een 3D-print-pen of waarin je je eigen kleianimatie gaat maken, maar ook de fijne kneepjes van het fotograferen leert.

 

 

 

 

 

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Bezoekadres: Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postadres: Postbus 170, 1670 AD Medemblik
 

Jouw toekomst begint op De Dijk!

Inschrijven voor talentdagen

Op 11, 18 en 25 november zijn leerlingen van groep 8 weer van harte welkom op de jaarlijkse talentdagen van De Dijk. De inschrijving is nu gestart! Hier vind je meer informatie!