Jouw toekomst begint op De Dijk!
Dedijk Dedijk Dedijk

Mens & Maatschappij

Waar denk je aan bij de woorden Mens en maatschappij? Dat kan best een lastige vraag zijn. Laten wij de vraag proberen te beantwoorden.

Tijdens de lessen Mens en maatschappij nemen wij je mee over de hele wereld. Dat doen wij door samen te werken aan projecten, opdrachten te doen of buiten de school je omgeving te verkennen. Alles wat wij doen heeft te maken met hoe wij met elkaar omgaan en wat het verleden te maken heeft met het heden.

Als je wilt ontdekken en met eigen ogen wilt zien hoe succesvol wij waren in Nederland in de Gouden Eeuw; ga je dan met ons mee naar het Rijksmuseum?
Ben je benieuwd waarom je in Nederland vrijheid van meningsuiting hebt of wil je onze minister-president live in actie zien? Ga mee naar Den Haag!
Vind je het leuker om de wereld op digitale wijze te onderzoeken? Ook dat kan, met verschillende projecten ervaar je hoe het is om te leven of te werken in andere landen.
Oftewel; aardrijkskunde en geschiedenis zijn vakken die volop aan bod komen in ons leergebied, maar minstens zo belangrijk is het om de wereld om je heen beter te begrijpen en dat doe je samen met ons! Ga je mee op reis?

Samenvattend, wat ga je leren:

  • samenwerken aan projecten
  • onderzoeken van gebeurtenissen en verschijnselen
  • verder ontwikkelen van je digitale vaardigheden
  • buiten school kennis maken met je omgeving en de samenleving
     

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Bezoekadres: Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postadres: Postbus 170, 1670 AD Medemblik
 

Jouw toekomst begint op De Dijk!

Inschrijven voor talentdagen

Op 11, 18 en 25 november zijn leerlingen van groep 8 weer van harte welkom op de jaarlijkse talentdagen van De Dijk. De inschrijving is nu gestart! Hier vind je meer informatie!