Jouw toekomst begint op De Dijk!
Dedijk Dedijk Dedijk

Moderne Vreemde Talen

Bonjour les gars et les filles! Here’s some information for you. Herzlich Willkommen! 

Zoals je in de vorige zinnen hebt gezien gaat dit over talen, want die ga je natuurlijk leren op De Dijk. Dus welkom bij het allerleukste leergebied: Moderne Vreemde Talen. Op De Dijk leer je de talen niet alleen uit een boek, maar juist door ze te gebruiken.

Je kunt bijvoorbeeld een film of toneelstukje maken. Of je maakt samen met je klasgenoten een reisfolder, spel of menukaart. En dit alles doe je natuurlijk in het Frans, Duits of Engels. Verder ga je met Moderne Vreemde Talen op reis om de taal en het land beter te leren kennen. Zo ga je voor de Engelse taal in de 4e klas naar Londen. De Duitse taal gebruik je in de onderbouw op de kerstmarkt in Oberhausen en in Xanten en in de bovenbouw in Dinslaken en Keulen. En om de Franse taal te oefenen ga je in 3HV naar Parijs. Uiteindelijk gaat het erom dat je de taal leert gebruiken.

Straks kun je in het Frans lekker appen met je vakantievrienden, een drankje bestellen in het Engels of over je hobby’s praten in het Duits. Das ist super!

So see you soon! Salut! Tschüs!

 

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Bezoekadres: Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postadres: Postbus 170, 1670 AD Medemblik
 

Jouw toekomst begint op De Dijk!

Inschrijven voor talentdagen

Op 11, 18 en 25 november zijn leerlingen van groep 8 weer van harte welkom op de jaarlijkse talentdagen van De Dijk. De inschrijving is nu gestart! Hier vind je meer informatie!