Jouw toekomst begint op De Dijk!
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

Talentroutes en PLUS-vakken

De Dijk biedt vier Talentroutes aan. Daarbinnen kies je in de onderbouw een PLUS-vak en in de bovenbouw een keuzevak.

Talentroutes

- Internationale handel
- Sport en Ondernemen
- Techniek en ICT
- Cultuur en Media

PLUS-vakken

Iedereen is anders en dus biedt De Dijk in de brugklas, naast de gewone vakken, zogenaamde PLUS-vakken aan. Leerlingen kiezen daarbij zelf hun richting gebaseerd op hun persoonlijke interesse. Ze verdiepen zich in de PLUS-vakken verder in Sport, Cultuur, Techniek, Internationaal of Fast Lane English. Gaat de leerling na de brugperiode naar de bovenbouw van vmbo basis, vmbo kader of mavo? Dan kiest hij een PLUS-vak als keuzevak.

- Cultuur (vmbo, mavo, havo/vwo)
Bij het PLUS-vak Cultuur wordt lesgegeven in de podiumkunsten muziek, dans en theater. De jaarlijkse musical maakt ook deel uit van met PLUS-vak Cultuur.

- Sport (vmbo, mavo, havo/vwo)
Iedereen die kiest voor Sport PLUS maakt nader kennis met sporten als golf, judo, windsurfen of schaatsen.

- Techniek (vmbo, mavo, havo/vwo)
Het plusvak Techniek is voor echte doeners met als doel om leerlingen vroegtijdig enthousiast te maken voor bètavakken en vooral plezier te laten ervaren in het ‘zelf doen’.
Deze praktische, realistische opdrachten worden uitgevoerd binnen onze school, waarbij zij ook competenties ontwikkelen zoals samenwerken en projectmatig werken.

- Internationaal (vmbo, mavo, havo/vwo)
Leerlingen die nieuwsgierig zijn naar de rest van de wereld kunnen hun hart ophalen bij Internationaal. Naast excursies naar bijvoorbeeld de Europese Commissie in Den Haag, werken ze aan projecten over andere landen én hebben ze contact met jongeren in het buitenland.

- Fast Lane English (vmbo, mavo, havo/vwo)
Bij Fast Lane English (FLE) krijgen onze leerlingen extra uren Engels en worden zij voorbereid op het wereldwijd erkende Cambridge Examen. Op de meeste scholen kun je hier alleen voor kiezen als je havo of vwo doet. Op De Dijk is dit vak voor iedereen te volgen.

PLUS-activiteiten

Onze leerlingen kunnen niet alleen tijdens de PLUS-vakken ervaring op doen in hun interessegebied. Bij de PLUS-activiteiten ontdekken ze ook waar ze goed in zijn, waar ze in hun kracht staan en waar ze gelukkig van worden. Denk aan deelname aan de leerlingenraad, het audiovisuele team of aan de ondersteuning van kap & grime bij de Dijkeravonden. Daarnaast kun je ook optreden in de musical, op de Dijkeravonden of zelfs bij Medemblik Nautiek!

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
E dedijk@atlascollege.nl
Postadres: Postbus 170, 1670 AD Medemblik

Jouw toekomst begint op De Dijk!