Jouw toekomst begint op De Dijk!
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

Fast Lane English (FLE)

Fast Lane English is een speciaal programma waarin je elke week twee uur bovenop het reguliere lesprogramma intensief les krijgt in de Engelse taal. De FLE lessen zijn anders dan de reguliere Engelse lessen. Je werkt bijvoorbeeld niet met een tekstboek. In plaats daarvan werken we met uitdagende thema’s die betrekking hebben op het leven in Groot-Brittannië. Tijdens het werken aan de opdrachten binnen deze thema's zijn we steeds bezig om de vaardigheden lezen, luisteren, schrijven en spreken verder te ontwikkelen. Docent en leerlingen spreken tijdens de FLE lessen alleen Engels.

Het eerste jaar

In het eerste jaar maak je uitgebreid kennis met de taal. Je leert de basisvaardigheden zoals jezelf voorstellen, iets vertellen over je familie, iets bestellen in een restaurant en de weg vragen of wijzen. Daarnaast ben je bezig met presentaties en het lezen van boeken. Met een fantastisch project over werken van de schrijver Roald Dahl rond je het jaar af. Hierbij ga je onder andere acteren, film kijken en script schrijven.

Het tweede jaar

In het tweede jaar gaan we dieper in op thema’s. Je start met het Magic project, waarbij je uitvoerig kennismaakt met een film en met een boek over Harry Potter van schrijfster J.K. Rowling. Verder komen thema’s als British television en Newcastle aan bod. We gaan in het tweede leerjaar namelijk in het voorjaar op reis naar Newcastle en we bereiden je op dit reisje tijdens de FLE lessen uitvoerig voor. Zo leer je niet alleen de taal, maar ook de cultuur van het land op een leuke en uitdagende manier kennen.

In het derde jaar werken we verder in thema’s en spelen we in op de benodigde kennis en vaardigheden voor het Cambridge examen. Aan het einde van drie jaar FLE bieden we je namelijk de mogelijkheid om deel te nemen aan een officieel Cambridge examen, op het niveau dat bij je past.

Would you like to have more information?

Heb jij internationale ambitie of wil je gewoon uitstekend uit de voeten kunnen in wereldtaal nummer één, het Engels? Ga dan voor FLE!

Voor méér informatie kun je contact opnemen met mevr. Gapik  (m.gapik@atlascollege.nl)

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
E dedijk@atlascollege.nl
Postadres: Postbus 170, 1670 AD Medemblik

Jouw toekomst begint op De Dijk!