Jouw toekomst begint op De Dijk!
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

Technologie & Toepassing

Als tiener heb je heel goede ideeën en oplossingen voor allerlei onderwerpen.
Is het niet te gek om met een opdrachtgever te werken en jouw idee uitgevoerd zien worden?

  • Dat je een straatnaam tegenkomt die jij bedacht hebt.
  • Of dat je een oplossing hebt gevonden voor zwerfafval en dit ook tegenkomt in de stad.
  • Of dat je hebt mee mogen denken aan een ontwerp voor een stoel?

Bij het vak Technologie & Toepassing leer je op allerlei gebieden mee te denken. Je leert volgens een stappenplan te werken aan een product en dit product presenteer je aan de opdrachtgever.

Binnen het vak Technologie en Toepassing (T&T) is er veel aandacht voor 21e-eeuwse vaardigheden zoals onderzoeken, ontwerpen en ondernemen. Deze vaardigheden zijn belangrijk voor  leerlingen op elk niveau. Met de invoering op onze school willen we leerlingen enthousiast maken en interesseren voor wetenschap, natuur en techniek zoals ze worden aangeboden in de zeven werelden van de techniek.

Voor welke leerlingen is T&T bedoeld?


Het is bedoeld voor de leerlingen in de derde klas VMBO-T die interesse hebben voor de wereld om zich heen. Leerlingen die graag onderzoeken en mee willen denken aan creatieve en vooruitstrevende oplossingen.

Tijdens het vak werk je met en aan competenties. Hierdoor leer je jezelf kennen en kun je competenties verbeteren. Je wordt ook uitgedaagd om een andere kijk te krijgen op je vaardigheden. De competenties van het vak T&T komen overeen met die op het MBO, waardoor je een betere start hebt op het MBO.

Technologie & Toepassing is het nieuwste examenvak op SG De Dijk. Het vak werkt met een PTA en je volgt dit vak in leerjaar 3 en 4 van VMBO-T.
Het vak wordt afgesloten met een schoolexamen. Het ministerie van OCW is in samenwerking met de pilotscholen druk bezig het examenvak vorm te geven. SG De Dijk is één van de 24 scholen in Nederland die dit vak momenteel mogen geven. Uiteindelijk wordt het een examenvak voor alle scholen in Nederland.

Hebben we je interesse gewekt? Dan dagen we je uit om dit vak te gaan volgen en klaar te zijn voor je toekomst!

Hier een presentatie over T&T

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
E dedijk@atlascollege.nl
Postadres: Postbus 170, 1670 AD Medemblik

Jouw toekomst begint op De Dijk!

Inschrijven voor open dagen

Het lijkt nog best ver weg, maar de open dagen komen snel dichterbij. Door de huidige situatie passen wij dat ontmoetingsmoment enigszins aan ten opzichte van voorgaande jaren.

Meer informatie hierover leest u op deze pagina, waarop u zich ook kunt inschrijven.