Jouw toekomst begint op De Dijk!
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

HAVO/VWO

Gaat uw zoon of dochter op De Dijk naar de havo of het vwo? Dan stapt hij in het vierde jaar over naar een andere school om daar de bovenbouw en eindexamen te doen. We bereiden onze leerlingen hier heel goed op voor.

Met behulp van Qompas en een capaciteitentest onderzoeken we in de derde klas welke talenten de leerling heeft en welke beroepen en studies daarbij passen. Door middel van een hbo-week, een Week van de Wetenschap en de meeloopdagen met hbo- en wetenschapsberoepen oriƫnteren onze leerlingen zich en krijgen zij inzicht in hun ontwikkelingsmogelijkheden.

We kijken in de overstapfase goed naar waar de leerling staat en wat het uitstroomprofiel is. Met extra aandacht voor vakken van dat profiel ondersteunen we onze leerlingen intensief bij de overgang, zodat het gekozen niveau behaald kan worden.

Tweejarige brugklas

In de overgang van groep 8 naar de brugklas is nog niet altijd duidelijk welk niveau precies bij een kind past. Op De Dijk nemen we de tijd om, samen met onze leerlingen, uit te zoeken waar zij het best op hun plek zijn.

Elke leerling blijft in principe de eerste twee jaar in dezelfde combinatieklas, maar al tijdens deze brugperiode, in een basis/kader-, kader/mavo- of havo/vwo-klas, is het mogelijk door te stromen naar een hoger niveau.

Daarnaast bieden wij bij elke opleiding de kans extra vakken te volgen. Het diploma krijgt daardoor meerwaarde en de leerling laat zien wat hij echt kan.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
E dedijk@atlascollege.nl
Postadres: Postbus 170, 1670 AD Medemblik

Jouw toekomst begint op De Dijk!