Jouw toekomst begint op De Dijk!
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

Mavo

Op De Dijk kunnen creatieve mavoleerlingen kiezen voor het (examen)vak Technologie & Toepassing (T&T). Dat is uniek in Noord-Holland.

Bij T&T werken de leerlingen veel samen aan projecten en ontwikkelen zij allerlei technische vaardigheden. Ze worden daarnaast gestimuleerd om kritische vragen te stellen en out-of-the-box te denken. Ze maken kennis met robotica, leren programmeren en technisch tekenen en maken met behulp van de Arduino (computer) creatieve en slimme objecten.

Ook leren deze leerlingen de praktijk kennen. Er wordt volgens een stappenplan aan een product gewerkt en dit product wordt aan een echte opdrachtgever gepresenteerd. Zo bedachten onze leerlingen straatnamen, duurzame oplossingen voor zwerfafval in de stad en dachten ze mee over het ontwerp van een stoel.

Tweejarige brugklas

In de overgang van groep 8 naar de brugklas is nog niet altijd duidelijk welk niveau precies bij een kind past. Op De Dijk nemen we de tijd om, samen met onze leerlingen, uit te zoeken waar zij het best op hun plek zijn.

Elke leerling blijft in principe de eerste twee jaar in dezelfde combinatieklas, maar al tijdens deze brugperiode, in een basis/kader-, kader/mavo- of havo/vwo-klas, is het mogelijk door te stromen naar een hoger niveau.

Daarnaast bieden wij bij elke opleiding de kans extra vakken te volgen. Op het vmbo en de mavo kun je zelfs vakken op een hoger niveau doen. Het diploma krijgt daardoor meerwaarde en de leerling laat zien wat hij echt kan.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
E dedijk@atlascollege.nl
Postadres: Postbus 170, 1670 AD Medemblik

Jouw toekomst begint op De Dijk!