Klein, veilig en ondernemend
Dedijk Dedijk

Brugklaskamp klas 1

3 okt 2017


De brugklasleerlingen zijn de afgelopen weken op brugklaskamp geweest. We doen daar met elkaar allerlei verschillende leuke activiteiten. Na de fietstocht naar het kamp in Enkhuizen gaan de brugklassen meteen actief door naar het klimbos. Hier wordt nog tot laat in de middag geklommen, geklauterd en van de kabelbaan af gesjeesd. Niet iedereen is zo'n grote waaghals maar met wat aanmoediging van elkaar lukt het iedereen toch om het parcours af te leggen. Het klimmen zorgt natuurlijk wel voor flinke trek. Terug in het kamphuis eten we gezellig met zijn allen patatjes.

Na het eten maken we ons klaar om naar de sterrenwacht te gaan. We krijgen hier in verschillende groepjes uitleg over het heelal, de sterren en alles wat daar mee te maken heeft.

Het is nu inmiddels ook buiten donker geworden en dat betekent dat we ons eerste nachtspel kunnen gaan beginnen. Een aantal leerlingen hebben zich in het bos verstopt en maken verschillende dieren geluiden. De rest van de leerlingen mogen in het donker met hun zaklamp opzoek gaan naar deze uilen, koeien, honden enz.

Na een korte nacht moeten we de volgende ochtend al weer vroeg op staan om naar het Zuiderzee museum te fietsen. In het museum doen de leerlingen een speurtocht naar voorwerpen van vroeger.

In de middag is er tijd om samen met de klas en de mentor wat samenwerkingsopdrachten en spellen te doen. Ook worden samen de klassenafspraken gemaakt. Er worden mooie afspraken gemaakt zoals ;'iedereen mag zichzelf zijn in de klas' en 'we werken goed samen en helpen elkaar als dat nodig is'.

Na dit harde werken is het al weer tijd om met elkaar te eten. We worden verwend met heerlijk eten dat gemaakt en gebracht wordt door de ouders van de leerlingen.

Ook deze avond is er weer een spel in het bos. Dit keer is er een speurtocht uitgezet waarbij de leerlingen in groepjes het bos door moeten op zoek naar de spinnen.

Bij terugkomst warmen de leerlingen zich op aan een kopje thee. Wanneer iedereen weer terug is kan het feest beginnen. De leerlingen dansen 'big fish, little fish, cardboard box' heel het kamphuis door. Het is een super gezellige afsluiting van een super gezellig, leuk, grappig, fijn en mooi kamp!

 

 

 

Ga terug

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postbus 170, 1670 AD Medemblik
KvK-nummer    37153438
BTW-nummer   8209.71.054.B.01

Klein, veilig en ondernemend