Klein, veilig en ondernemend
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

Krachtige klas

12 sep 2017


Afgelopen week zijn de lessen op De Dijk weer gestart. De leerlingen moesten hun lesboeken ophalen, ze namen hun kluisje weer in gebruik en startten in een ‘nieuwe’ klas. In de klassen zijn er, voor de ´normale lessen´ begonnen, een reeks mentorlessen geweest. Er zijn onder leiding van de klassenmentoren activiteiten georganiseerd die de positieve groepsvorming van de klas ondersteunen. Verder zijn de schoolregels weer eens doorgesproken, is de studievaardigheid van leerlingen wat aangescherpt en hebben de leerlingen de mogelijkheid gehad elkaar weer eens te spreken na al die weken zomervakantie.

Daarnaast zijn de klassen gestart met het lesprogramma ‘De Krachtige Klas’, het lessenpakket dat speciaal voor de mentorlessen op De Dijk is ontworpen. In deze lessen worden veel aspecten van het schoolleven onder de loep genomen en wordt er gewerkt met opdrachten die mede zorgen dat iedere klas op De Dijk een krachtige klas wordt. Toen dit alles achter de rug was ging het nieuwe lesrooster in. De leerlingen – en de docenten – moesten natuurlijk even wennen: terug naar de regelmaat van het schoolleven, na een heerlijke lange zomer.

Ga terug

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postbus 170, 1670 AD Medemblik
KvK-nummer    37153438
BTW-nummer   8209.71.054.B.01

Klein, veilig en ondernemend