Klein, veilig en ondernemend
Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk Dedijk

Vrijdag 8 december: Draag paars!

4 dec 2017


Op vrijdag 8 december 2017 is het Paarse Vrijdag. Deze dag staat voor acceptatie van LHBT-ers (LHBT staat voor lesbisch, homo, bi en transgender).
Een dag als deze is nodig omdat uit onderzoek is gebleken dat het op de helft van de scholen niet veilig genoeg is om uit de kast te komen en het aantal zelfmoorden onder homoseksuele jongeren vijf keer hoger ligt dan bij heterojongeren. Helaas wordt het woord homo nog steeds veel gebruikt als scheldwoord en worden er nog regelmatig LHBT-ers mishandeld op straat.

Door paars te dragen op school op Paarse Vrijdag laat je zien dat je deze medeleerlingen en medewerkers steunt zonder dat zij zich kenbaar hoeven te maken en laat je zien dat iedereen zichzelf mag zijn op onze school.

 Waarom paars? De kleur paars komt uit de paarse baan van de regenboogvlag, die gebruikt wordt als symbool van de homobeweging. Tevens staat deze kleur voor karakter, moed, idealisme en solidariteit.

 Hoe meer mensen in het paars naar school komen hoe beter Paarse Vrijdag is gelukt! Want iedereen moet zichzelf kunnen zijn, juist op school!

 Mw. Ruijter (ambassadeur Rainbownetwerk) en de leerlingenraad

Ga terug

SG De Dijk

SG De Dijk is een ondernemende school met een breed onderwijsaanbod en een persoonlijke benadering. Leerlingen met een advies vwo, havo, mavo en vmbo (lwoo) zijn welkom op SG De Dijk.

Contact SG De Dijk
Admiraliteitsweg 6, 1671 JA Medemblik
T (0227) 54 21 36
dedijk@atlascollege.nl
Postbus 170, 1670 AD Medemblik
KvK-nummer    37153438
BTW-nummer   8209.71.054.B.01

Klein, veilig en ondernemend